Wie zijn wij?

Reggae.be is het oudste (sinds 2002) en grootste portaal voor Jamaicaanse muziek en cultuur in België aka. Beljam. Wij bieden onze bezoekers uitgebreide verslagen van concerten en festivals, nieuwsberichten en reisverhalen, reviews en interviews, een uitgebreide agenda en veel interactie met de sociale media. Reggae.be is zo uitgegroeid tot het ontmoetingspunt van de bloeiende Beljam reggae community.

Reggae.be is een initiatief van de vzw Beljam Reggae Massive (BRM) en heeft gemiddeld 10.000 unieke bezoekers per maand.

Het Reggae.be team

Tim Ianna aka. Jah Rebel - hoofdredacteur

Lag samen met Jah Shakespear aan de basis van Reggae.be; eerst als recensent en interviewer, en vanaf eind 2014 ook als hoofdredacteur. Verdeeld zijn tijd tussen zijn twee passies: muziek en Haile Selassie.

Karel Michiels aka. Jah Shakespear - senior writer

Luistert naar reggae sinds 1977, schrijft er professioneel over sinds de vroege jaren 80 (in De Morgen, De Standaard, P-Magazine, Highlife en vele andere bladen) en richtte deze site op in 2002. Auteur van 'De Rasta Revelatie' (2008) en 'In Het Spoor Van De Keizer' (2016).

Katrien Van der Aa - redactie

Van jongs af gefascineerd door de Jamaicaanse cultuur. Verzorgde als student het Engelstalig deel van een secundaire bibliografie rond Caribische literatuur, maakte twee MA-theses over dub poetry en deed onderzoek naar geweld en verzet binnen de Jamaicaanse dub poetry en dancehall. Schrijft sinds enkele jaren recensies, verslagen en interviews voor Reggae.be. "Nostalgische lovers rock is stiekem mijn grote liefde.", geeft ze toe.

JP Linard - redactie

Met ouders die ware liefhebbers waren van muziek en concerten, vond JP al snel zijn eigen weg naar de muziek. Al op zeer jonge leeftijd ontwikkelt hij een voorliefde voor reggae, waarbij vooral roots en raggamuffin hem kunnen bekoren. Om zijn steentje bij te dragen aan deze beweging, begon hij als reporter voor onze collega's van Reggae.fr, en nu dus ook voor Reggae.be. Daarnaast is JP ook een groot liefhebber van ganja, een bloem die hij met passie verdedigt als verdeler, redacteur en interviewer voor het cannabistijdschrift Soft Secrets. In 2015 vervoegde hij het team van Radikal Sound. 

Benoit Vandenbroucke aka. Lord Lyta - redactie & Facebook 

Fan van reggae & dancehall sinds begin jaren 90, oprichter van Flash it Up Soundmachine (the Remix-Machine!) in 1999 en van het jonge label Flash it Up Music in 2014. Hij is actief bezig met de promotie van Reggae.be op Facebook en geeft Reggae.be een Frans tintje met zijn recensies en verslagen in de taal van Molière (of, juister, die van Raggasonic). 

Timo Sterckx - redactie

Timo is een theatermaker en acteur met een onstilbare honger naar zowat alles wat met reggae te maken heeft, en beschouwt zichzelf vooral als een gepassioneerde verzamelaar van early ska tot conscious dancehall. Via Reggae.be kan hij de muziek die hem zo veel heeft gegeven eindelijk iets terug geven.

Eric Rongé aka. Ras Mundele - redactie

Raakte eind jaren '70 van de vorige eeuw in de ban van reggae muziek. Als lid van Burnin' Ash, één van de eerste Belgische reggaebands, werd hij, als enige met een ander tintje, omgedoopt tot Ras Mundele (Mundele betekent "blank" in het Lingala). Was tot 2000 samen met Aura Lewis actief als leadzanger en toetsenist bij de Tsjaka Band en werkte ook nog een tijdje samen met The Right Prophecy. Pikte enkele jaren geleden de draad weer op als muziek- en songwriter. Al meer dan 40 jaar in de ban van het maatschappelijke, sociale en spirituele gedachtengoed waarmee reggae gepaard gaat, wil hij die boodschap nu ook graag delen via Reggae.be.

Peter Verwimp - redactie & foto's

Kreeg tijdens een zomer halverwege de jaren '80 de vibes van Eek-A-Mouse ingelepeld door zijn Chiroleiders. Vroeg later op het jaar Sinterklaas om wat "reggae" en kreeg met Bob Marley's 'Legend' zo zijn eerste reggaecassette in huis. Bezoekt concerten sinds 1991 en combineert daarbij zijn passie voor reggae met die voor fotografie, steeds op zoek naar het ultieme beeld waarmee hij de vibe van he moment en het charisma van de artiest perfect weet te vatten. Verzamelt hoofdzakelijk roots op vinyl en leeft voorts een leven dat op wieltjes loopt.

Dries Talloen - redactie & foto's

Dries begon op zijn vijftiende met het verzamelen van vinyl en ontwikkelde snel een passie voor reggae en aanverwante genres. Kort daarna begon hij te draaien, eerst bij het duo Rootikal Tree, vervolgens bij Dubrising HiFi en sinds 2016 bij Roots Explosion Soundsystem. Dries is eveneens host van de tweewekelijkse Reggae Excursion radioshow bij Villa Bota te Brugge. Als historicus doet hij onderzoek naar soundsystem culture en black history. Bij Reggae.be kan Dries zijn passie omzetten in het brengen van verhalen uit de reggae- en soundsystemwereld via woord en beeld.

Maika Jooris - bannermanagement

Maika kreeg haar passie voor muziek met de paplepel mee, want zowel haar vader als haar grootvader was een fervente muziekliefhebber en -kenner. Pas rond haar vijftiende begon ze zich meer en meer te verdiepen in de reggaecultuur, waarbij vooral de oudere roots haar kon boeien, maar ze de jongere generatie artiesten zeker ook niet over het hoofd kijkt. Maika is overal te lande terug te vinden op concerten en festivals en schrijft haar ervaringen sinds kort ook neer voor Reggae.be. Daarnaast houdt ze zich bezig met het bannermanagment van de site en alles wat daarmee verband houdt. 

Erna Wouters aka. Erns - promo

De kracht van de reggae deed Erna opnieuw in de liefde geloven. Binnen Reggae.be profileerde ze zich als de ideale promo-dame en verspreidt ze de boodschap van reggae waar mogelijk. Je kunt Erna dan ook vaak terug vinden op een dub , roots of dancehall feestje en ook op reggaeconcerten is ze ondertussen een vertrouwd gezicht. 

Tim Vercammen aka. Bangarang - boekhouding

Je kent Bangarang ongetwijfeld als de man achter het mobiele Bangarang sound system? Het geïmproviseerde winkelkarretje is ondertussen vervangen door een compacte, zelfgebouwde custom built 12V sound op wielen in fraai gelakt houtwerk, groene, gele en rode toetsen, en een tentje met kleurrijke verlichting voor 's avonds en 's nachts. Bij Reggae.be is Tim echter de man die zorgt dat onze boekhouding blijft kloppen.

Peter Van Gampelaere aka. Gampie - varia

Ontdekte reggae muziek ergens eind jaren zeventig van de vorige eeuw, maar kwam daarna enkele jaren in de rock, punk, wave en andere beat toestanden terecht. Tot hij in de jaren negentig dankzij Joeri 'Chalet' Charlé opnieuw de reggae- en vooral dancehallscene ontdekte. Ondertussen kunnen ook dub, ska en rocksteady Gampie bekoren. Bij Reggae.be is een zogenaamde polyvalente medewerker; overal en steeds inzetbaar.