Wie zijn wij?

Reggae.be is het oudste (sinds 2002) en grootste portaal voor Jamaicaanse muziek en cultuur in België aka. Beljam. Wij bieden onze bezoekers uitgebreide verslagen van concerten en festivals, nieuwsberichten en reisverhalen, reviews en interviews, een uitgebreide agenda en veel interactie met de sociale media. Reggae.be is zo uitgegroeid tot het ontmoetingspunt van de bloeiende Beljam reggae community.

Reggae.be is een initiatief van de vzw Beljam Reggae Massive (BRM) en heeft gemiddeld 10.000 unieke bezoekers per maand.

Het Reggae.be team

Tim Ianna aka. Jah Rebel - hoofdredacteur

Lag samen met Jah Shakespear aan de basis van Reggae.be; eerst als recensent en interviewer, en vanaf eind 2014 ook als hoofdredacteur. Verdeelt zijn tijd tussen zijn twee passies: muziek en Haile Selassie.

Karel Michiels aka. Jah Shakespear - senior writer

Luistert naar reggae sinds 1977, schrijft er professioneel over sinds de vroege jaren 80 (in De Morgen, De Standaard, P-Magazine, Highlife en vele andere bladen) en richtte deze site op in 2002. Auteur van 'De Rasta Revelatie' (2008) en 'In Het Spoor Van De Keizer' (2016).

Katrien Van der Aa - redactie

Van jongs af gefascineerd door de Jamaicaanse cultuur. Verzorgde als student het Engelstalig deel van een secundaire bibliografie rond Caribische literatuur, maakte twee MA-theses over dub poetry en deed onderzoek naar geweld en verzet binnen de Jamaicaanse dub poetry en dancehall. Schrijft sinds enkele jaren recensies, verslagen en interviews voor Reggae.be. "Nostalgische lovers rock is stiekem mijn grote liefde.", geeft ze toe.

JP Linard - redactie

Met ouders die ware liefhebbers waren van muziek en concerten, vond JP al snel zijn eigen weg naar de muziek. Al op zeer jonge leeftijd ontwikkelt hij een voorliefde voor reggae, waarbij vooral roots en raggamuffin hem kunnen bekoren. Om zijn steentje bij te dragen aan deze beweging, begon hij als reporter voor onze collega's van Reggae.fr, en nu dus ook voor Reggae.be. Daarnaast is JP ook een groot liefhebber van ganja, een bloem die hij met passie verdedigt als verdeler, redacteur en interviewer voor het cannabistijdschrift Soft Secrets. In 2015 vervoegde hij het team van Radikal Sound.

Timo Sterckx - redactie

Timo is een theatermaker en acteur met een onstilbare honger naar zowat alles wat met reggae te maken heeft, en beschouwt zichzelf vooral als een gepassioneerde verzamelaar van early ska tot conscious dancehall. Via Reggae.be kan hij de muziek die hem zo veel heeft gegeven eindelijk iets terug geven.

Eric Rongé aka. Ras Mundele - redactie

Raakte eind jaren '70 van de vorige eeuw in de ban van reggae muziek. Als lid van Burnin' Ash, één van de eerste Belgische reggaebands, werd hij, als enige met een ander tintje, omgedoopt tot Ras Mundele (Mundele betekent "blank" in het Lingala). Was tot 2000 samen met Aura Lewis actief als leadzanger en toetsenist bij de Tsjaka Band en werkte ook nog een tijdje samen met The Right Prophecy. Pikte enkele jaren geleden de draad weer op als muziek- en songwriter. Al meer dan 40 jaar in de ban van het maatschappelijke, sociale en spirituele gedachtengoed waarmee reggae gepaard gaat, wil hij die boodschap nu ook graag delen via Reggae.be.

Quinten Van Cauwenberge aka. Kingten - redactie

Al van jongs af aan werd Quinten aangetrokken door het rebelse karakter van het reggaegenre en de rastacultuur. Het zette hem er uiteindelijk toe aan om er twee eindwerken aan te wijden en zich een bas aan te schaffen om zich nog verder in de muziek te verdiepen. Vanaf 2017 begon hij actief deel te nemen in de Belgische dub-scene als organisator en MC van Bloodhound Soundsystem. Nu volgt weer een nieuwe stap als verslaggever en recensent voor Reggae.be.

Remy Takang Arrey - redactie

Opgegroeid in zijn geboorteland Kameroen, raakte Remy al snel gefascineerd door de zielroerende ritmes en bewuste boodschappen van reggae, dankzij de melodieën van Lucky Dube. Lucky's muziek belichaamde de essentie van bewustzijn, wat precies is wat reggae voor Remy vertegenwoordigt. Na verloop van tijd werd reggae meer dan alleen een genre; het werd een bron van vervulling, omdat hij er altijd naar kon luisteren, ongeacht het tijdstip en de stemming. Onlangs heeft de fusie van reggae met Afrobeats nog een extra laag van rijkdom aan zijn palet toegevoegd, en nu hij de kans kreeg om over het genre te schrijven en verslag uit te brengen voor Reggae.be, besloot Remy, nu een bedrijfsjurist, zijn muzikale passie nog een andere dimensie te geven.

Peter Verwimp - redactie & foto's

Kreeg tijdens een zomer halverwege de jaren '80 de vibes van Eek-A-Mouse ingelepeld door zijn Chiroleiders. Vroeg later op het jaar Sinterklaas om wat "reggae" en kreeg met Bob Marley's 'Legend' zo zijn eerste reggaecassette in huis. Bezoekt concerten sinds 1991 en combineert daarbij zijn passie voor reggae met die voor fotografie, steeds op zoek naar het ultieme beeld waarmee hij de vibe van he moment en het charisma van de artiest perfect weet te vatten. Verzamelt hoofdzakelijk roots op vinyl en leeft voorts een leven dat op wieltjes loopt.

Dries Talloen - redactie & foto's

Dries begon op zijn vijftiende met het verzamelen van vinyl en ontwikkelde snel een passie voor reggae en aanverwante genres. Kort daarna begon hij te draaien, eerst bij het duo Rootikal Tree, vervolgens bij Dubrising HiFi en sinds 2016 bij Roots Explosion Soundsystem. Dries is eveneens host van de tweewekelijkse Reggae Excursion radioshow bij Villa Bota te Brugge. Als historicus doet hij onderzoek naar soundsystem culture en black history. Bij Reggae.be kan Dries zijn passie omzetten in het brengen van verhalen uit de reggae- en soundsystemwereld via woord en beeld. 

Erna Wouters aka. Erns - sociale media

De kracht van de reggae deed Erna opnieuw in de liefde geloven. Binnen Reggae.be profileerde ze zich als de ideale promo-dame en verspreidt ze de boodschap van reggae waar mogelijk. Je kunt Erna dan ook vaak terug vinden op een dub-, roots- of dancehallfeestje en ook op reggaeconcerten is ze ondertussen een vertrouwd gezicht.

Thomas De Beule aka. Imos - marketing & public relations

Imos is al sinds zijn vijftiende een gepassioneerd reggaeliefhebber. Zich aanvankelijk nog onderdompelend in Rasta livity, ontwikkelde hij zich later tot een scherpzinnige geest in de zakenwereld met een diepgaande toewijding en liefde voor Afrika en de Caraïben. Terugkerend naar zijn roots, vervoegde hij de Reggae.be crew als verantwoordelijke voor partnerschappen en promotie!